Aromaterapia

Aromaterapia

Aromaterapia

Aromaterapia este un tratament holistic care presupune utilizarea uleiurilor esentiale pentru a trata sau preveni diferite afectiuni fizice sau psihice. Ne ofera tratamente pentru sanatatea corpului, mintii si spiritului.

Aromaterapia si istoria ei

Oamenii folosesc aromaterapia de sute de ani, existand inregistrari ale folosirii uleiurilor esentiale de catre civilizatiile antice din China, India si Egipt.Atunci se foloseau esentele plantelor atat pentru ritualuri religioase, cat si in scop medical.

Obtinerea uleiurilor esentiale prin distilare a fost descoperita in Persia, in secolul X. Primele lucrari publicate despre aromaterapie au fost intalnite in Germania, in secolul XVI, iar in secolul XIX medicii din Franta au recunoscut potentialul uleiurilor esentiale in tratarea afectiunilor si bolilor.

Termenul de “aromaterapie” a fost utilizat pentru prima data de medicul francez René-Maurice Gattefossé in cartea sa despre aromaterapie, publicata in 1937. El a fost cel care a descoperit capacitatea uleiului de lavanda de a trata arsurile.

Prin aromaterapie moleculele benefice din uleiurile esentiale sunt absorbite prin piele sau inhalate; acestea intra in sange si ajung catre organele afectate, pe care trebuie sa le trateze.

Cititi aici cum folosim uleiurile esentiale, iar aici puteti gasi descrierea pe larg pentru fiecare ulei esential folosit in aromaterapie.

Daca aveti nevoie de consiliere in aromaterapie, sau de suport in alegerea uleiurilor esentiale, ma puteti contacta prin mail sau mesaj privat. Aici aveti datele mele de contact.

Cititi despre fiecare ulei esential

Arbore de ceai

Busuioc

Cimbru

Lavanda

Menta

Muscata

Oregano

Salvie

Tamaie

Sursa: 

Robert Tisserand, “The Art of Aromatherapy: The Healing and Beautifying Properties of Essential Oils of Flowers and Herbs” (2000)

https://www.healthline.com/health/what-is-aromatherapy#how-does-it-work?