Primii pasi in Aromaterapie (Infografic)

Uleiurile esentiale sunt lichide hidrofobe concentrate, cu componente volatile obtinute din plante. Componentele volatile sunt in fapt mici molecule organice care tind sa isi modifice rapid stare de la solid sau lichid la gaz in conditii de temperatura precum temperatura camerei. Volatilitatea uleiurilor consta tocmai in aceasta proprietate de a trece cu usurinta de la o stare la alta. Acest aspect unic face ca uleiurile esentiale sa fie ideale pentru ceea ce practica moderna a denumit „aromaterapie¨.

Te-ai hotarat sa folosesti uleiurile esentiale pentru a-ti sustine sanatatea ta si a familiei tale, dar nu ai inca informatii despre cum poti folosi corect aromaterapia.

Primii pasi in aromaterapie

  1. Alege un ulei esential pur, cu grad terapeutic. Afla aici cum parcurgi acest pas corect.
  2. Invata sa diluezi corect uleiurile esentiale. Gasesti aici toate informatiile necesare.

3. Invata sa alegi corect dilutia. Gasesti aici toate informatiile necesare.

4. Alege corect uleiul vegetal in care diluezi uleiurile esentiale. Gasesti aici informatii necesare.

5. Pastreaza corect uleiurile esentiale. Gasesti aici toate informatiile necesare.

6. Aplica corect uleiurile esentiale. Acestea se aplica topic (pe piele), aromatic (inhalat sau in difuzor) si intern (doar la recomandarea aromateraputului sau medicului naturopat). Gasesti aici toate informatiile necesare.

7. Pentru prima utilizare a uleiurilor esentiale, alege un ulei esential versatil, cum este uleiul esential de Lavanda sau uleiul esential de Tamaie. Citeste aici despre Lavanda si aici despre Tamaie.

Daca ai orice intrebare despre primii pasi in aromaterapie, nu ezita sa ma contactezi pe email la iulia.dobrescu@hr-id.ro sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/hairelaxeazate .

Gasesti aici cartea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *