Uleiul esential de Arbore de ceai (Melaleuca sau Tea Tree)

Uleiul esential de Arbore de ceai

Uleiul esential de Arbore de ceai

Uleiul esential de Arbore de ceai se extrage din Melaleuca alternifolia, cunoscut sub numele de ulei de arbore de ceai (tea tree), a fost recunoscut pentru efectul său de curățare și întinerire a pielii, susținând un ten neted, sănătos și calmând iritațiile minore ale pielii. Este un ingredient din multe săpunuri, creme, loțiuni, deodorante, dezinfectante și odorizante de cameră. Este unul dintre cele mai puternice uleiuri în susținerea funcției sănătății imunitare și poate fi folosit pentru a proteja împotriva amenințărilor sezoniere și de mediu.

Uleiul esential de Arbore de ceai este distilat cu abur din frunzele copacului, producând un ulei cu o aromă proaspătă, ierboasă, verde. Este bogat în compuși chimici de α- & γ-terpineni și terpinen-4-ol.

Compus din mai mult de 92 compuși chimici diferiți, melaleuca are aplicații cu beneficii nelimitate. Timp de multe secole, aborigenii din Australia zdrobeau frunzele copacului M. alternifolia și îi inhalau uleiul pentru a se proteja de pericolele sezoniere și de mediu. Aplicau și frunzele direct pe piele pentru a-și întineri pielea și a calma iritații minore ale pielii. Știința modernă abia a început să îi investigheze utilizările posibile.

Gasiti aici recipiente pentru diluarea uleiurilor esentiale

Uleiul esential de arbore de ceai –

Beneficiile si proprietati

Recunoscut pentru efectele sale de curățare și întinerire asupra pielii
Calmează iritațiile minore ale pielii
Susține un ten neted, sănătos
Susține sănătatea funcției imunitare
Protejează împotriva amenințărilor sezoniere și de mediu
Ajută la purificarea și împrospătarea aerului

Melaleuca este cel mai bine cunoscut pentru proprietățile lui de purificare. A fost recunoscut mult timp pentru efectele sale de curățare și de întinerire asupra pielii. Calmează și iritații minore ale pielii, susținând un ten neted și sănătos. Atunci când este difuzat, uleiul melaleuca ajută la purificarea și împrospătarea aerului, iar folosit intern, atunci când amenințările sezoniere și de mediu sunt înalte, protejează împotriva acestora, susținând sănătatea funcției imunitare. Melaleuca poate fi folosită și pe suprafețe, în întreaga casă, pentru a proteja împotriva amenințărilor mediului.

Cum utilizam acest ulei

Uleiul esential de Arbore de ceai

Uleiul esential de Arbore de ceai

Pentru iritațiile ocazionale ale pielii, aplică 1-2 picături de ulei esențial melaleuca pe zona afectată. Diluati 1 picatura in putina miere sau zahar inainte de a pune in apa, sucuri de citrice sau în veggie caps, pentru sporirea imunității.
Combină 1-2 picături cu soluția ta pentru curățare a tenului sau în crema de față pentru a beneficia de proprietățile de curățare sporite, ori aplică pe piele după ras pentru a preveni iritațiile după ras.
Adaugă câteva picături într-o sticlă cu pulverizator, cu apă, și folosește pe suprafețe pentru a proteja împotriva amenințărilor mediului.

Mod de folosire

Uleiul Melaleuca a fost creat pentru uz aromatic, intern și local. Este destul de blând pentru a fi folosit în stare pură.

Difuzare: Folosește trei până la patru picături în difuzorul dorit.
Uz intern: Diluează o picătură in putina miere/zahar apoi adauga in 120 ml de lichid.
Uz local: Aplică una până la două picături pe zona dorită. Deși este destul de blând pentru a fi folosit pur, diluarea într-un ulei purtător va ajuta la minimalizarea oricărei sensibilități a pielii. Vezi mai jos și alte măsuri de precauție.

Măsuri de precauție:

Posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile.

Cititi si despre Busuioc, Cimbru si Oregano

Bibliografie si surse online:

Julia Lawless, “Enciclopedia ilustrata a uleiurilor esentiale” (Rockport, MA: Element Books, 1995) (Julia Lawless, The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils (Rockport, MA: Element Books, 1995))

Robert Tisserand si  Rodney Young, “Siguranta uleiurilor esentiale: Un ghid pentru Profesionisti in ingrijirea sanatatii” (Essential Oil Safety: A Guide for Health Care Professionals, Authors: Robert Tisserand and Rodney Young)

Valerie Ann Worwood, “Cartea completa a uleiurilor esentiale si Aromaterapie” (The Complete Book Of Essential Oils & Aromatherapy, Author: Valerie Ann Worwood)

https://draxe.com

FB – grup aromaterapie Donectar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *