Uleiul esential de Muscata (Geranium)

Uleiul esential de Muscata (Geranium) este unul dintre preferatele mele.

Uleiul esential de Muscata (Geranium)

Uleiul esential de Muscata (Geranium)

Este folosit ca tratament holistic pentru imbunatatirea sanatatii fizice, mentale si emotionale. Folosit de egipteni pentru promovarea pielii frumoase si radiante, uleiul de muscata este utilizat acum pentru tratarea acneei, reduce inflamatia, atenueaza anxietatea si echilibreaza hormonii. Acest ulei dulce va poate ridica starea de spirit, reduce oboseala si promoveaza sanatatea emotionala.

Uleiul de muscata nu este toxic, este non-iritant si, in general, non-sensibilizant, antidepresiv, antiseptic si ajuta la vindecarea ranilor. Poate fi, de asemenea, unul dintre cele mai bune uleiuri pentru probleme dermatologice diverse, cum ar fi pielea grasa sau aglomerata, eczema si dermatita.

Uleiul de muscata este extras prin distilarea cu abur a tulpinilor si frunzelor plantei de geranium. Principalele componente ale acestui ulei includ alfa pinen, myrcene, limonen, menton, linalool, geranil acetat, citronellol, geraniol si geranil butirat.

Citeste si despre uleiul esential de Lavanda,

care creeaza o sinergie minunata cu uleiul de Muscata.

Beneficii ale uleiului esential de muscata

Uleiul esential de Muscata (Geranium)

Uleiul esential de Muscata (Geranium)

 

Reducerea ridurilor – minimizeaza aspectul ridurilor si incetineste efectele imbatranirii.
Tonifiant muscular – datorita proprietatilor sale astringente, uleiul de geranium ajuta la strangerea si contractia muschilor.
Lupta impotriva infectiilor – proprietatile antibacteriene gasite in ulei de geranium ajuta la protejarea corpului dumneavoastra de infectie.
Ajutor in vindecare – uleiul de geranium ajuta la accelerarea procesului de vindecare a taieturilor, ranilor si inciziilor.
Coagulant sangvin – uleiul de geranium provoaca contractia vaselor de sange si, prin urmare, ajuta la stoparea fluxului sanguin.
Uleiul de geranium are puterea de a lupta impotriva durerilor de natura nervoasa când este aplicat pe piele.

Puteti folosi uleiul de muscata diluat corect in ulei vegetal, aplicat pe piele, sau cate 1-2 picaturi zilnic, in crema de fata. Cititi aici despre Cum diluam corect uleiurile esentiale?

Gasesti aici difozor pentru aromaterapie

 

Citeste si despre uleiul esential de Rozmarin

Sursa

Julia Lawless, “Enciclopedia ilustrata a uleiurilor esentiale” (Rockport, MA: Element Books, 1995) (Julia Lawless, The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils (Rockport, MA: Element Books, 1995))

Robert Tisserand si  Rodney Young, “Siguranta uleiurilor esentiale: Un ghid pentru Profesionisti in ingrijirea sanatatii” (Essential Oil Safety: A Guide for Health Care Professionals, Authors: Robert Tisserand and Rodney Young)

Valerie Ann Worwood, “Cartea completa a uleiurilor esentiale si Aromaterapie” (The Complete Book Of Essential Oils & Aromatherapy, Author: Valerie Ann Worwood)

https://draxe.com/10-geranium-oils-benefits-healthy-skin-much/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *