Uleiul esential de Oregano

Uleiul esential de Oregano este considerat unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale.

Uleiul esential de Oregano – beneficii si proprietati

Uleiul esential de Oregano

Uleiul esential de Oregano

Antifungic – uleiul de oregano este folosit astazi in principal pentru a trata fungii (ciupercile) si candidoza.
Antibacterian – daca doriti remedii naturale impotriva racelii sau a gripei, UE de oregano actioneaza foarte repede in eliminarea bacteriilor si virusilor din organism. De fapt, a existat un studiu revolutionar publicat recent în Microbial Ecology in Health and Disease, care a demonstrat ca uleiul de oregano ucide E. Coli.
Antiparazitar si antiviral
Antioxidant – oregano se numara printre primele 10 plante antioxidante de astazi.

Cum se obtine uleiul de oregano

Membru al familiei mentei (Labiatae), oregano medicinal este distilat pentru a extrage uleiul esential si pentru a-si pastra compusii vindecatori. Este nevoie de peste 450 de kg de oregano, pentru a produce doar o jumatate de litru de ulei esential de oregano.

Compusul predominant vindecator din UE de oregano este carvacrolul, iar cercetarile recente continua sa demonstreze capacitatea sa de vindecare.

Precautii

Nu se recomanda folosirea interna a uleiului de oregano decat in faza acuta a bolii sau daca faceti o cura temporara timp de 10 zile, altfel il puteti difuza în camera sau il aplicati topic, pe piele, diluat corect in ulei vegetal.
Pentru  copiii cu varsta sub 6 ani se foloseste doar la recomandarea unui medic naturopat/aromaterapeut. Pentru copii uleiul esential de Oregano poate fi inlocuit cu ulei esential de Cimbru.

Citeste si despre Uleiul esential de Cimbru

Bibliografie si surse online:

Julia Lawless, “Enciclopedia ilustrata a uleiurilor esentiale” (Rockport, MA: Element Books, 1995) (Julia Lawless, The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils (Rockport, MA: Element Books, 1995))

Valerie Ann Worwood, “Cartea completa a uleiurilor esentiale si Aromaterapie” (The Complete Book Of Essential Oils & Aromatherapy, Author: Valerie Ann Worwood)

Robert Tisserand si  Rodney Young, “Siguranta uleiurilor esentiale: Un ghid pentru Profesionisti in ingrijirea sanatatii” (Essential Oil Safety: A Guide for Health Care Professionals, Authors: Robert Tisserand and Rodney Young)

https://draxe.com/oregano-oil-benefits-superior-prescription-antibiotics/

FB – grup aromaterapie Donectar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *